Dzieki za odp A co z octavia I z napedem 4x4 i silnikiem 1.8T? Warto? Zaznaczam, ze nie obchodzi mnie spalanie - chce by auto bylo bezawaryjne. Do jakiego przebiegu warto interesowac sie tym motorem?
Iglo z Auta - indiańskie sposoby ;)
Zwiń
X
-
jasne, odpalasz, puszczasz grzanie, spalasz papierosa i zazwyczaj wystarczy
jak nie pomaga palisz drugiego
jak nie palisz - zaczynasz palić
nie wiem jak z tą WIELKĄ BRYŁĄ LODU, ale na takie jak mi się zdarzają pomagasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Obawiam się, że nawet 3 papierosy to za mało... :wink: :lol:
Wczoraj usiłowałem z bratem odkopać jego fure, nie ruszaną 3 dni. Odpaliliśmy... 10 min, i nic :lol: po 20 zaczęło puszczac... po 30 min. w zasadzie to lód zaczą sam odpadać Dobrze, że nigdzie nam się nie spieszyło :!:
pozdr
i oczywiście powodzenia w 'zamiataniu' :twisted:SCOUT 2.0 FSI (BVX)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cycekJa robię "na czołg". Otwór przedni, otwory boczne i w drogę
Dziś właśnie takiego pacana zjeb...łem, bo prawie mi w bok wjechał..
Nie ma to jak "oszczędność" czasu i lenistwo..
Zamieszczone przez tbielMacie jakieś sprawdzone sposoby ??
Ja wczoraj jak ze swojego zdejmowałem pokrywę lodową to tak zrobiłem, a w tym czasie odśnieżyłem trochę działki :-) W moim przypadku kompletne zdjęcie lodu z dosłownie całego samochodu zajęło 1h.
Komentarz
-
-
ja używam takiego odmrażacza+nawiew na szyby i po problemie. skrobaczki praktycznie wogóle nie używam
[ Dodano: Pon 11 Sty, 10 10:40 ]
dobrze jest też na jakieś 5 minut przed dotarcierm do celu WYŁĄCZYĆ ogrzewanie i po dojechaniu otworzyć drzwi aby auto się wywietrzyło i wychłodziło w środku. zapobiega to po 1. parowaniu szyb i po 2 auto nie jest już tak nagrzane i śnieg się tak nie topi...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cycekJa robię "na czołg". Otwór przedni, otwory boczne i w drogę
Na takich delikwentów jest odpowiedni paragraf
Spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego art.86 § 1 lub 2 k.w. 6 pkt do 500zł- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Wczoraj tak miałem. Przednia szybę spryskałem odmrażaczem i boczne . Silnik włączony ogrzewanie na ful + klima ..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JancioJa mam garaż :diabelski_usmiech.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
JA w sobote rano wstaje patrze sasiad skrobie zjadlem sniadanie sasiad nadal skorbie i prawie niezmienil miejsca ..hmm.. ide na dol wchodze na parking patrze a tu lodowe auta po 30sek dostalem sie do mojej czeszki i co robie zapalam, ogrzewanie na 3 szyba lusterka i ide do domu.. sasiad patrzy i zdziwko hehe sochdze za 30 min a tu ciezka sprawa lod nadal jest ale juz taje.. wsumie 45 min i mozna bylo jechac.. ale za to w srodku sauna ;D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekJa przez takiego barana straciłem rower,
Komentarz
-
-
Ja podobnie jak koledzy i koleżanki odpaliłem auto,grzanie na full i przez 20 minut jedyne co robiłem to zmiatałem szczotką śnieg z auta bo lodu nie dało rady ruszyć :lol: Ale za to po 20 minutach wszystko elegancko zeszło Niestety samochód z podwórka przez zaspy juzż nie wyjechał :twisted:Sprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JancioZamieszczone przez Jac_ekJa przez takiego barana straciłem rower,
idąc tym tokiem myślenia jeszcze bardziej nieodpowiedzialna jest jazda samochodem w taki śnieg..... większe prawdopodobieństwo zrobienia komuś krzywdy niż rowerem...
z 10km/h wyhamujesz w 10m nawet na lodzie choćby redukując biegi do 1 i umiejetnie uzywajac hamulca recznego
z drugiej strony zawsze punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia.
pozdrawiam zimowych kierowców i zimowych rowerzystów ,
ja niestety jestem już raczej tlyko zimowym kierowcą
a i jeszcze jedno, dla tych którzy wyśmiewają się z kierowców "świrujących na śniegu" pod marketem czy w bocznej drodze.... podejrzewam, że większość z nich posiada dzięki tym manewrom o wiele większe pa owanie nad autem, wyrabiając sobei odruchy, ćwicząc zachowanie auta w różnych sytuacjach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JancioNie krytykuj i nie obrażaj co sobie pomyślał tamten w czołgu widząc cie na rowerze ,myślę ze jest to mało odpowiedzialne jazda na rowerze w śnieg.Uważam ze to tez powinno być karane ,miałem taki przypadek ze pan jechał rowerzykiem jakies 10 m przede mną jechałem 10 km/h koleś podczas omijanie wali glebę ja wale w zaspę ze śniegu i wyjeżdżam 20 min.uwierz mi żeby nie zona facet by zapomniał ze miał rower .
Tak więc nie zasłaniaj się żoną, bo koleś równie dobrze mógłby jechać w lato i się wyłożyć, a wtedy Ty byś musiał odbić do rowu..
Zamieszczone przez locaj85a i jeszcze jedno, dla tych którzy wyśmiewają się z kierowców "świrujących na śniegu" pod marketem czy w bocznej drodze.... podejrzewam, że większość z nich posiada dzięki tym manewrom o wiele większe pa owanie nad autem, wyrabiając sobei odruchy, ćwicząc zachowanie auta w różnych sytuacjach
A Ci co się naśmiewają to w większości są to kolesie, którzy kupili sobie samochody z wszelkimi możliwymi systemami, a jak przychodzi co do czego i któryś system siada to lecą do rowu i zwalają winę za swoją głupotę i brak umiejętności na innych..
Komentarz
-
-
Jeśli już wejdziesz do auta(co wcale nie jest takie oczywiste bo zdarzyło mi się, że auto było zamarznięte od przedniego zderzaka po tylne wrota. została klapa bagażnika i wchodziłem tamtędy. auto stało nad samym morzem w zimowy sztorm) to pozostaje tylko nawiew i szaybka z tyłu. Ewentualnie dokładamy radio jak ma dobry wzmacniacz bo też grzeje no i siedzimy w środku oddając 36,6 stopni w kabinie. Sąsiad ma taki trochę dziadkowy sposób ale za to bardzo skuteczny, mianowicie plandeka sięgającą od przedniej szyby aż za przednie drzwi. Nigdy nie skrobał a stosuje ten patent od kilku lat. Ciepłe pozdro z wybrzeża.Filiżanka Cappucino
Komentarz
-
-
moje auto stoi niestety na dworku i codziennie zmagam się z mrozem ja mam następujący sposób. Na przednią szybę i boczne zakładam poprostu kawał materiału (dzieki temu zawsze mam szybki w polu widzenia bez lodu śniegu itp.) Wpierw auto odpalam a potem ściągam to wszystko, szczoteczką śnieg zbieram, żeby też takim iglo nie jechać i nie walić śniegiem spadającym z mojego auta na inneOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Pierwszy raz w życiu widziałem tak zalane lodem auto jak moje. 1 cm lodu na całym samochodzie. Sposób jest jeden. Odpalić i czekać, trwało to 40 min. i puściło z całego auta. Dobrze, że nigdzie się nie śpieszyłem...*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
Komentarz